IQ Test

A.P.E. is looking for the brightest minds

The first test was an IQ test requiring 30 correct answers to pass.

Pattern Recognition

-------- 1. Which number comes next?

Answer: 6 7 8 <- (Fibonacci Sequence) 9

-------- 2. Which shape comes next?

-------- 3. Which shape comes next?

-------- 4. Which shape comes next?

-------- Mathematics

-------- 5. If you put $100,000 in an account that earns 0.25% interest compounded monthly, how much would be in the account at the end of five years, rounded to the nearest dollar?

Answer: $101,256 $101,258 <- $113,141 $113,300

-------- 6. A train leaves Chicago going to New York at 10:00 AM traveling at 90 miles per hour. A second train leaves New York going to Chicago at 11:30 AM traveling at 110 miles per hour. Because of a lack of infrastructure funding, they are on the same track. At what time would they collide? Assume all times are local.

Answer: 1:40 PM 1:50 PM 2:40 PM 2:50 PM <-

-------- 7. What is the square root of pi?

Answer: 3 ∫e-x^2 <- ~1.77246385092 1.6 trillion

Logic 1

-------- 8. If it was 5 PM in Paris 16 hours ago, it will be 11 AM in Sydney in 2 hours.

Answer: True False <-

-------- 9. If all cats chase mice, and some mice are brown, then some cats chase brown mice.

Answer: True <- False

-------- 10. If fourteen moons are in the sky, you need a jacket.

Answer: True False <-

-------- 11. The final statement presented in this question is true. All true answers should not be answered with the opposite of the correct answer. All false answers should be answered correctly. Everything previously stated is false.

Answer: True False <-

-------- Logic 2

-------- 12. #1. If the answer to Question #2 is A, the answer to Question #1 is C. Otherwise the answer is the same as the answer to Question #3. #2. The answer to this question is the most common answer in this section. There is no question in this section with the answer B. #3. The answer to either this question or Question #4 is C. #4. If the answer to Question #2 is D, the answer to this question is unique. Otherwise this answer is the same as the answer to Question #2. Please enter your answer in the format 1-A, 2-A, 3-A, 4-A

Answer: 1-D, 2-D, 3-D, 4-C

-------- Lab Safety

-------- 13. You have exposed yourself to both solid form sodium hydroxide and nitric acid. Which of these exposures should be addressed first?

Answer: sodium hydroxide nitric acid <-

-------- 14. What does the yellow quadrant of the NFPA hazard diamond indicate?

Answer: Health Hazard Fire Hazard Reactivity <- Specific Hazard

-------- 15. Which of these is the correct burette for use with Ethanolamine?

Answer: A B C D <-

-------- 16. Which of the following should not be put on a hot plate?

Answer: Crucible Aluminum foil Your lunch <- Glass beaker

-------- 17. Which of these items is NOT banned in the lab?

Answer: Contact lenses Bandanas <- Roller skates/blades Open-toed shoes All of the above

-------- 18. Biological waste that does not require special disposal (radioactive/caustic/corrosive samples) goes in which bin?

Answer: Green Yellow Blue Red <-

-------- 19. You have dropped a glass container full of weak acid. Fortunately no injuries have occurred. Put the steps you should take in order.

Answer: 1. Inform nearby coworkers of the incident 2. Neutralize spilled contents with a weak base 3. Collect spilled contents and pieces of glass into a suitable container and dispose of them in the proper bin. 4. Sweep and mop area of spill to ensure that no acid or glass shards remain 5. Fill out an incident report 6. Fill out a material replacement form if needed

-------- The following four questions relate to the image below

20. How many lab safety issues are in the image below?

Answer: 6-8 9-11 <- 12-14 15-17

-------- 21. How many of these safety issues should be addressed with a spill kit?

Answer: 2 3 4 <- 5

-------- 22. What PPE should be worn when addressing the problems in this image?

Answer: Butyl Gloves Respirator Boot covers Goggles All of the above <-

-------- 23. In what quadrant is the most egregious safety issue in this image?

Answer: A4 C3 C2 D2 <- (The most egregious safety issue pictured is the wallet seed phrase left out in a public place.)

-------- Trivia and Pattern Recognition

-------- 24. Who was the first scientist to isolate degenerative cells within a generative-mutative mutant ape tissue sample?

Answer: Anirudh Subrahmanya Isabel Cazuza <- Teo Cerebros Ariane DiMatteo

-------- 25. Who discovered blood types?

Answer: William Spence Paul Erlich Charles Janet Karl Landsteiner <-

-------- 26. Which letter doesn’t belong?

Answer: S <- (is not a blood type) O B A

-------- 27. 1 APE equals...? (fill in the blank)

Answer: 1 Ape

-------- 28. Which of these is the most recently discovered element named after a place?

Answer: Oganesson Tennessine <- Helium Seaborgium

-------- 29. Which letter doesn’t belong?

Answer: S O B A <- (is not an abbreviation on the periodic table)

-------- 30. Apes together... (fill in the blank)

Answer: Strong

-------- 31. Which type of nucleic acid has shown to be the most promising in terms of recognizing and understanding mutation?

Answer: Chromosome 1 Mitochondrial DNA siRNA mRNA <-

-------- 32. Which letter doesn't belong?

Answer: A G M <- (not a nucleotide) T

-------- 33. For all... (fill in the blank)

Answer: Apekind

--------

34. How many Nobel prizes has Dr. Abbott Gibbons received?

Answer: 0 <- 1 2 3

-------- 35. Which field doesn't belong?

Answer: Chemistry Biology <- (Biology is not a Nobel prize category) Literature Economics

-------- 36. What is P. Rylands’ current research on?

Answer: Muto-carcinoform isomorph genesis Microfluidic electro-fungal follicle stimulation <- Proton radiation on generative-subtype mutative dermal cells Discrimination of ossiferous and siliceous type transformative cells

Last updated